Elon Musk steunt beleggers die dogecoins willen verkopen

Elon Musk, CEO van Tesla, heeft wederom een tweet over cryptomunten de wereld ingestuurd. Deze keer laat de cryptoliefhebber weten dat een aanzienlijk deel van de fel gehypete dogecoin in handen is van een kleine groep beleggers.

Omdat een te kleine groep beleggers een te groot deel van de dogecoins bezit, heeft Musk laten weten dat hij de beleggers die de munt nu van de hand doen steunt. De koers van dogecoin is maandagochtend gezakt van 6,2 dollarcent dollar naar 5,5 dollarcent. Dat is een daling van 12,5 procent.

8 miljard dollar

De cryptomunt die als grap werd ontwikkeld heeft al een zeer turbulent jaar achter de rug. Begin dit jaar was de munt zo’n 0,4 dollarcent. Op het hoogtemunt, eveneens na een tweet van Musk, was de munt 8,4 dollarcent waard.

Dogecoin is met een marktwaarde van 8 miljard dollar de twaalfde meeste waardevolle cryptomunt.

Musk is overigens zelf actief op de markt van de cryptomunten. Zo heeft hij met zijn bedrijf Tesla maar liefst 1,5 miljard dollar aan bitcoins gekocht. Ook heeft hij voor zijn zoon lil X dogecoins gekocht, liet hij vorige week via Twitter weten. ‘Mijn zoon is nu een toddler holder‘, schreef hij. Die term verwijst naar mensen die de cryptomunten niet verkopen.

De impact van Musk

De afgelopen weken is hoe dan ook duidelijk geworden hoe groot de impact van Musk is op de cryptomunten. Telkens hij een tweet over dogecoin publiceert, is de impact daarvan meteen zichtbaar. Dat baart sommige analisten zorgen.

Er wordt gevreesd dat mensen door tweets van beroemdheden worden aangezet om cryptomunten te kopen. ‘Particuliere speculanten riskeren een aanzienlijk deel van hun geld te verliezen als de koers plots daalt’, liet Nic Carter, een durfkapitalist die bekend staat om zijn positieve houding tegenover bitcoin, vorige week weten.

Ook de andere cryptomunten blijven de media-aandacht naar zich toetrekken. Zo was bitcoin er dit weekend bijna in geslaagd om de kaap van 50.000 dollar te ronden. De munt strandde uiteindelijk op 49.500 dollar. Op het moment van dit schrijven is de bitcoin 47.500 dollar waard.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20