Beurswaakhond maakt dossier rond moedergroep Brantano over aan het gerecht

De beurswaakhond FSMA breidt het onderzoek naar de modegroep FNG uit en maakt het dossier over aan het gerecht.

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) maakte dat zonet bekend in een persbericht. ‘Vorig jaar startte de FSMA een onderzoek met betrekking tot aanwijzingen van mogelijke marktmanipulatie onder het bewind van het vorige management’, klinkt het. Het gaat dan om de oprichters Dieter Penninckx, Anja Maes en Manu Bracke. Die eerste stapte op begin mei geheel onverwacht op als CEO.

‘Op basis van dat onderzoek besliste het directiecomité om een dossier over te maken, wegens een mogelijke inbreuk inzake marktmanipulatie’, stelt de FSMA. Onder marktmanipulatie verstaat men onder meer de verspreiding van informatie waardoor de koers van een financieel instrument, zoals aandelen of obligaties, op een abnormaal of kunstmatig niveau wordt gebracht.

Bescherming tegen schuldeisers

‘Uit verder onderzoek, onder meer van de financiële informatie verstrekt door FNG, is recent gebleken dat het dossier een aantal nieuwe aanwijzingen van inbreuken bevat die eveneens bezwarend kunnen zijn voor het voormalige management van FNG’, stelt de beurswaakhond, die het dossier dus overmaakt aan de gerechtelijke autoriteiten.

Ook vandaag kwam het nieuws dat de ondernemingsrechtbank van Mechelen beslist heeft om drie vennootschappen van FNG, waaronder Brantano, tot 5 oktober te beschermen tegen schuldeisers. Eerder kondigde de modegroep aan 287 jobs te willen schrappen, wat overeenkomt met het totale personeelsbestand.

Meer over het financiële drama bij FNG:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20