Brantano en FNG krijgen bescherming tegen schuldeisers

De ondernemingsrechtbank in Mechelen heeft woensdag beslist om drie vennootschappen van modegroep FNG, waaronder schoenenketen Brantano, tot 5 oktober te beschermen tegen schuldeisers.

Er was een aanvraag ingediend voor drie vennootschappen: FNG International, Brantano en Market Retail Belgium. De Mechelse ondermeningsrechtbank heeft nu een gerechtelijke reorganisatie toegestaan voor de drie vennootschappen, nadat een verzoekschrift werd neergelegd met het oog op het bekomen van een collectief akkoord.

Tegen 4 september moet een reorganisatieplan worden opgemaakt waarover de schuldeisers in buitengewone zitting op 29 september zullen stemmen. Sowieso wordt tot 5 oktober opschorting van schulden verleend, en dit kan eventueel nog verlengd worden, zegt Frank Vennekens, persrechter van de Ondernemingsrechtbank Antwerpen.

FNG kondigde eerder al aan 287 jobs te willen schrappen, een kwart van het totale personeelsbestand. Zevenenveertig winkels zouden worden gesloten, waaronder de 17 winkels van Fred & Ginger.

Brantano

Voor Brantano kwam Retail Estates, de verhuurder van 26 winkelpanden, vrijwillig tussen met de vraag een gerechtsmandataris of voorlopig bewindvoerder aan te stellen, maar dit werd door de rechtbank afgewezen. Wel wordt aan Brantano opgelegd wekelijkse rapporten te maken van alle inkomsten en uitgaven.

Meer over het financiële drama bij FNG:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20