FNG trekt Paul Lembrechts als CEO ad interim aan

Paul Lembrechts, tot voor kort topman van de VRT, is tot chief executive ad interim van het Belgische modeconcern FNG Group benoemd. Dat heeft het modebedrijf in een mededeling aangekondigd. Met de aanstelling van Lembrechts werkt het bedrijf naar eigen zeggen aan de redding en het herstel van de groep.

Tevens werd gemeld dat de directieraad van de groep wordt herschikt. Daarbij wordt een einde gemaakt aan het mandaat van Anja Maes, Manu Bracke en Yves Pollé.

Naast Paul Lembrechts worden anderzijds Richard Turk en Nathasja Van Bael als nieuwe leden van de directieraad aangesteld. Richard Turk is managing director van FNG Nederland. Nathasja Van Bael is de financieel directeur van de groep.

‘De samenstelling van de raden van bestuur van de groepsvennootschappen wordt de volgende dagen eveneens aangepast,’ aldus nog de mededeling.

Bescherming

FNG Group maakt een bijzonder moeilijke periode door. Het bedrijf heeft bij de ondernemingsrechtbank in Mechelen de bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd. Een beslissing is nog niet genomen.

In de mededeling voert de onderneming aan dat de uitgebreide ervaring van Paul Lembrechts in diverse sectoren de nodige ondersteuning moet geven aan het management om de groep door deze overgangsperiode te leiden.

‘Er werd door de directie van de groep hard gewerkt aan een herstelplan, waarbij verschillende opties nog steeds op tafel liggen,’ zegt de onderneming nog.

‘Het is de betrachting van de groep om maximaal de continuïteit van de groep te vrijwaren. Vanuit dit perspectief was het noodzakelijk om in een overgangsperiode te voorzien voor de vervanging van de leden van de directieraad.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20