Monsterverlies voor moedergroep Brantano na wegschrijven 194 miljoen euro ‘lucht’ uit de boeken

De modegroep FNG heeft vorig jaar een nettoverlies geboekt van 292,1 miljoen euro. Dat heeft de groep boven onder meer schoenenketen Brantano donderdag bekendgemaakt. FNG haalt in een klap 194 miljoen euro ‘lucht’ uit de balans.

De modegroep zit al enige tijd in moeilijke papieren. Het bedrijf vroeg zijn obligatiehouders al om uitstel van betaling tot het einde van het jaar. Er werd ook een nieuwe tijdelijke CEO aangesteld. Sterke man Dieter Penninckx, ook de voorzitter van KV Mechelen, haakte af wegens ziekte.

Waardevermindering

In de nieuwe financiële cijfers valt vooral op dat FNG voor bijna 194 miljoen euro ‘lucht’ uit de boeken haalt. Het gaat om bijzondere waardeverminderingen op goodwill en immateriële vaste activa, zoals de marktwaarde van de merken. ‘De bijzondere waardeverminderingen zijn een gevolg van tests op basis van de voorlopige nieuwe plannen 2020-2024’, meldt FNG.

De cruciale tabel uit het financiële rapport van FNG

Bij de nieuwe plannen wordt een opsplitsing gemaakt tussen B2C en B2B, ‘waarbij de B2B-activiteit enerzijds bestaat uit wholesale-activiteiten en weballianties en anderzijds uit interne buyingactiviteiten uitgevoerd voor derden’. De B2C-activiteiten bestaan uit de eigen winkels en de activiteiten op de eigen onlineplatformen.

FNG zag de omzet vorig jaar met 3,7 procent stijgen, tot 489,3 miljoen euro.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20