Beurskoers Moderna schiet flink hoger na hoopvol nieuws over coronavaccin

Wall Street reageert verheugd op het nieuws dat Moderna’s kandidaat-coronavaccin 94,5 procent doeltreffend is. Het Amerikaanse biotechbedrijf schiet in een eerste reactie 11 procent hoger.

Moderna is op Nasdaq genoteerd. De techbeurs (+0,4 procent) opende net als de rest van Wall Street (Dow Jones-index +1,4 procent) licht hoger, evenwel zonder de grote euforie van een week eerder na het vaccinnieuws van Pfizer-BioNTech. De Dow Jones nadert wel stilaan de psychologische kaap van 30.000 punten.

De Europese beurzen hadden eerder op de dag al hun winsten uitgebreid na de aankondiging door Moderna.

De aandelen van Pfizer en BioNTech, de partners die een week geleden nog de beurzen aanvuurden met een gelijkaardig kandidaat-vaccin, boerden respectievelijk 2,5 en 13 procent achteruit in de eerste handelsminuten. Het Duitse BioNTech lijkt dus de grote verliezer op de beursvloer.

Het alternatief van Moderna lijkt op het eerste gezicht superieur op het vlak van bewaartijden, omdat de vereisten op het vlak van koeling minder streng zijn.

Olie

Het Moderna-nieuws geeft ook de olieprijzen een extra duwtje in de rug. Rond 14.25 uur Belgische tijd werd voor een vat van de Noordzee-soort Brent voor levering in januari 44,14 dollar betaald, 3,18 procent meer dan vrijdagavond.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20