Banken duwen Bel20 in het rood

Zowel KBC als ING kregen het maandagochtend zwaar te verduren op de Belgische beurs. De Bel20 verloor kort na het luiden van de openingsbel 0,6 procent.

Colruyt was tien minuten na het openen van de beurzen de sterkhouder in de korf van de 20 belangrijkste aandelen in België. Het aandeel noteerde maandagochtend 0,5 procent hoger. Het merendeel van de steraandelen is de beursweek wel in het rood gestart met de grootbanken als grootste verliezers. ING verloor kort na de beursopening 2,4 procent en KBC 1,94 procent.

Mithra won 1,78 procent. Het farmabedrijf profiteert van het goede nieuws waarmee het vrijdag kon uitpakken. Mithra liet toen weten dat zijn Europees patent op Estelle, een hormoontherapie, verlengd wordt tot 2036.

Buitenlandse banken ook in het rood

Ook bij onze buren krijgen de banken het zwaar te verduren. ABN Amro verloor 4,9 procent. De grootbank liet maandag weten dat het de komende vier jaar tot 15 procent van de banen gaat schrappen. In Frankrijk verloor BNP Paribas 1,6 procent.

In Duitsland was Siltronic, een leverancier van siliciumwafels, één van de opvallendste stijgers. Het aandeel schoot maar liefst 11,1 procent hoger nadat GlobalWafers uit Taiwan een bod van 125 euro per aandeel uitbracht.

Kion was dan weer één van de verliezers kort na de Duitse beursopening. Het aandeel ging 4 procent lager nadat de producent van transportmaterieel een kapitaalverhoging aankondigde.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20