Waals farmabedrijf Mithra schiet omhoog na koopadvies

De beurzen houden het opnieuw rustig vrijdag. De derde vaccinrally zit er helemaal op. Mithra, bekend van de anticonceptiepil Estelle, wint tot 9 procent in Brussel.

Het beurshuis Berenberg verlaagt het koersdoel van Mithra van 35 naar 33 euro, maar laat het koopadvies staan. De analisten vinden dat de huidige prijs de drie blockbusters van het bedrijf – Estelle en de opvliegersmedicijnen Donesta en Perinesta – nog niet genoeg inprijst. Het aandeel vliegt 9,1 procent omhoog.

In de sterindex Bel20, die 0,2 procent wint, neemt Proximus de leiding. De telecomgroep gaat 2,3 procent in het groen met als eerste achtervolger de bank ING. Die wint 1,9 procent. Aan het andere uiteinde vinden we het biotechbedrijf Galapagos, dat 1,4 procent verliest.

Bagger en telecom

Op de brede beurs gaat ook nog de holding CFE 3,1 procent hoger. Het bedrijf is de eigenaar van de baggergroep DEME, die een belangrijk contract in Egypte heeft binnengehaald.

Ook in Parijs staat een telecomspeler op kop. Orange gaat er 1,5 procent in het groen, de autogroep Renault wint 1,2 procent. Dat is mogelijk een bijwerking van al het vaccinnieuws. Een vaccin is goed nieuws voor de autosector omdat er dan weer meer gereisd wordt.

AstraZeneca verliest in Londen 0,5 procent. Het farmabedrijf moet een deel van zijn vaccintesten herstarten omdat ze gebaseerd waren op een fout.

De brede Europese index EuroStoxx50 doet er 0,2 procent bij.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20