Apple verhoogt druk op personeel om zich te laten vaccineren

Apple gaat werknemers die niet gevaccineerd zijn, verplichten zich regelmatig te laten testen op Covid-19. De maatregel, die volgende maand ingaat, geldt voor kantoren en winkels in de Verenigde Staten. Dat liet het bedrijf vrijdag tijdens een bijeenkomst aan zijn medewerkers weten.

Apple zei dat het zijn beleid per land beoordeelt, maar CEO Tim Cook drong er bij Amerikaanse werknemers op aan zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Om de druk te verhogen moeten niet-gevaccineerden nu regelmatig een negatieve coronatest voorleggen.

In tegenstelling tot een aantal andere bedrijven in de Amerikaanse technologiesector geldt voor personeel van Apple geen vaccinatieplicht. Het bedrijf is wel harder geworden in het aansporen van werknemers om zich te laten vaccineren.

Terugkeer naar kantoor

Eerder is Apple bijvoorbeeld een campagne gestart om het personeel aan te moedigen zich te laten vaccineren. De iPhone-maker heeft zijn personeel onlangs gevraagd om hun vaccinatiestatus te delen en startte een campagne om mensen te overtuigen van vaccinatie tegen Covid-19.

Het plan om alle medewerkers van het hoofdkantoor te verplichten terug te keren naar kantoor is al meermaals uitgesteld. Het bedrijf heeft werknemers laten weten dat ze een maand van tevoren zullen weten waar ze aan toe zijn.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20