Apple betaalt ingenieurs bonussen tot 158.000 euro om te verhinderen dat ze overstappen naar Meta (Facebook)

Het Amerikaanse techbedrijf Apple heeft aandelenbonussen ter waarde van 50.000 tot  180.000 dollar (44.000 tot 158.000 euro) uitgekeerd aan sommige ingenieurs. Dat moet een eventueel vertrek naar rivalen zoals Facebook-moeder Meta ontmoedigen, meldt het persagentschap Bloomberg. De bonussen komen bovenop de gewone beloningspakketten van Apple.

Net als Meta investeert ook Apple fors in de ontwikkeling van augmented reality-technologie. Het heeft de afgelopen jaren gewerkt aan de lancering van een mixed-reality headset en een augmented reality-bril. Meta is op zijn beurt van plan om in de zomer van 2022 een concurrent voor de Apple Watch op de markt te brengen.

In de loop van de pandemie heeft Apple ook veranderingen in zijn bedrijfscultuur gezien. Die moeten de verrassende bonussen helpen verklaren. Werknemers hebben Slack voor communicatie op de werkvloer herontdekt. Dat leidde tot intern tumult over de aanwerving van een ingenieur. Ook de plannen van Apple voor de terugkeer naar kantoor na de pandemie werden vaak op gemengde gevoelens ontvangen.

De aandelenbonussen werden aangekondigd als “beloning voor goede prestaties”. Ze kunnen pas over vier jaar ten gelde worden gemaakt. Wat de betrokkenen voor die tijd aan het bedrijf moet binden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20