Apple bekoort beleggers met autoplannen

De techgigant Apple sluit de beursdag 2,7 procent hoger af. Hij helpt de Nasdaq als enige Amerikaanse index aan winst.

Apple heeft de plannen zelf nog niet bevestigd, maar het persagentschap Reuters kwam maandagavond met het nieuws dat de technologiegroep aan een eigen auto werkt met een nieuw batterijontwerp dat de kosten van de batterijen ‘radicaal’ kan verlagen en de actieradius van het voertuig kan vergroten. Apple-beleggers zijn in de wolken en sturen het aandeel de hoogte in.

Beleggers in autobouwer Tesla zijn minder goed gezind. Gezien de Apple Car wel eens een rechtstreekse concurrent zou kunnen worden voor Tesla, duwen ze het aandeel de dieperik in. Het verliest 1,7 procent een dag nadat het al eens 6,5 procent in de remmen ging.

Mutatie

Hoewel de beurzen relatief stabiel sluiten – de Dow Jones verliest 0,7 procent, de S&P500 gaat 0,2 procent in het rood en de Nasdaq wint 0,5 procent – is de ongerustheid over de Britse coronamutatie nog niet helemaal weg. Reisaandelen gingen de dieperik in. De cruisemaatschappij Carnival zinkt 5,9 procent en zijn concurrent Norwegian verliest 6,9 procent. Vliegtuigmaatschappijen vliegen meer dan 3 procent lager.

Dinsdagochtend werd het nieuwe stimuluspakket van 900 miljard dollar voor de Amerikaanse economie door het Congres gesleurd. Alle Amerikanen krijgen een cheque van 600 dollar en werklozen krijgen 300 dollar extra per week. ’s Avonds kondigde president-elect Joe Biden aan dat hij politici gaat vragen om nog een stimuluspakket te onderhandelen.

De vaccinrally is nu wel helemaal over. Moderna crasht 9 procent en Pfizer verliest 1,7 procent. Zelfs een Europese goedkeuring voor het Pfizer-vaccin kan de ongerustheid over de werking van de vaccins tegen de nieuwe coronavariant niet uit de weg helpen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20