’Apple komt in 2024 met Apple Car’, met baanbrekende batterijtechnologie

Het Amerikaanse techbedrijf Apple wil tegen 2024 een zelfrijdende personenwagen in de markt zetten. Het voertuig zou voorzien zijn van de eigen ‘monocel’-batterijtechnologie. Dat schrijft het persbureau Reuters op basis van ingewijden. 

Al in 2014 doken bij Apple plannen op om een elektrische wagen te produceren. Het Project Titan werd later afgevoerd nadat de doelstellingen niet waren gehaald. Pas in 2018 pikte Apple de draad weer op.

Sindsdien heeft Apple volgens ingewijden voldoende vooruitgang geboekt om een personenvoertuig voor de massamarkt te bouwen. Centraal in de strategie van Apple staat een nieuw batterijontwerp dat de kosten van de batterijen ‘radicaal’ kan verlagen en de actieradius van het voertuig kan vergroten. Apple weigert voorlopig elke commentaar op de plannen.

Toch blijft auto’s produceren een zeer intensief en tijdrovend project. Apple heeft ongetwijfeld de middelen om een wagen te produceren, maar de complexiteit is van een gans andere orde dan bij het maken van een smartphone. Tesla deed er niet minder dan 17 jaar over om een duurzame en winstgevende auto te maken.

Wie de wagen gaat assembleren blijft onduidelijk, maar het bedrijf zal daarvoor naar alle waarschijnlijkheid beroep doen op een productiepartner. Ook bestaat de kans dat Apple zijn inspanningen beperkt tot de bouw van een autonoom aandrijfsysteem dat kan worden geïntegreerd in een auto die door een traditionele autofabrikant wordt geproduceerd.

Wat de batterij van de auto betreft, is Apple van plan om een uniek ‘monocel’-ontwerp te gebruiken dat de afzonderlijke cellen in de batterij opvult en zo ruimte in de batterij vrijmaakt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20