Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 30 MRT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Aldi en Lidl sluiten uur vroeger door oververmoeid personeel

Logo Business AM
Business

26/03/2020 | Sten Maelfeyt | 2 min leestijd

ISOPIX

Aldi en Lidl passen hun openingsuren aan zolang de coronamaatregelen gelden. Dat doen ze om hun personeel wat meer rust te geven.

Lidl besliste het woensdag al om in de avond een uur vroeger te sluiten. De winkels zijn nu doorheen de week open tot 19u in plaats van 20u. Op zaterdag sluiten de winkels al om 18u in plaats van 19u.

Ook Aldi volgt dat initiatief en sluit de winkels vroeger. Op zaterdag sluit de winkel om 18 uur in plaats van 19 uur. Doorheen de week blijft de winkel wel even lang open: van 8.30 uur tot 19 uur.

Colruyt, Delhaize en Albert Heijn

De openingsuren van de Colruyt, Delhaize en Albert Heijn blijven wel hetzelfde. Woordvoerster van Colruyt, Silia De Cock, meldt aan persagentschap Belga dat de toestand in de winkels aan het normaliseren is. Daarbij meldt ze ook dat ze de winkels lang genoeg open wil houden voor de mensen die nog steeds gaan werken.

Alle supermarkten lijken bereid om hun personeel op de een of de andere manier extra te steunen in deze voor hen zware tijden. De vakbonden vroegen om de supermarkten ’s avonds vroeger te sluiten, zonder loonverlies. Andere pistes waren extra verlof, recuperatiedagen en premies. Er loopt daarover nog overleg op sectorniveau. De meeste supermarkten wachten dat af alvorens zelf initiatieven te nemen.

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton