Air France wil 8.300 werknemers vrijwillig laten vertrekken

Air France maakt plannen voor een vrijwillige vertrekregeling om het personeelsbestand in te krimpen.

Op deze manier hoopt de Franse luchtvaartmaatschappij gedwongen ontslagen als gevolg van de coronacrisis te beperken of te voorkomen. Dat meldt persagentschap Bloomberg woensdag op basis van bronnen.

8.300 jobs

De maatschappij wil tot 8.300 banen schrappen, waarvan 300 van piloten, 2.000 van leden van het cabinepersoneel en 6.000 van grondmedewerkers. De bezuinigingen bij Air France zouden 17 procent van alle medewerkers kunnen treffen, aldus ingewijden.

Het bedrijf wil geld besparen nu het door de crisis een groot deel van de vloot aan de grond houdt. De op één na grootste luchtvaartmaatschappij van Europa bereidt zich voor om het definitieve plan in de komende weken bekend te maken.

Ook in de rest van Europa

Verwacht wordt dat het Nederlandse zusterbedrijf KLM ook binnenkort een ontslagronde bekendmaakt. De Nederlandse maatschappij kwam al eerder met een vrijwillige vertrekregeling.

Ook bij andere maatschappijen beginnen de gevolgen van de coronacrisis merkbaar te worden in de vorm van ontslagen. British Airways maakte eerder bekend 12.000 banen te schrappen, en het Duitse Lufthansa, moedermaatschappij van Brussels Airlines, zou 22.000 voltijdse banen teveel hebben. Bij Brussels Airlines staan 1.000 van de circa 4.000 banen op de helling.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20