Wall Street in het rood bij toenemende kansen op presidentschap voor Biden

Het lijkt erop dat Biden de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt. Al bestaat de kans dat hij een senaat gedomineerd door Republikeinen tegenover zich krijgt. Dat baart de beleggers zorgen. De beurzen in de VS zijn de laatste beursdag van de week dan ook in mineur gestart.

Het geduld van de Amerikanen (en de rest van de wereld) wordt op de proef gesteld. Drie dagen na de presidentsverkiezingen is er nog altijd geen nieuwe president. De strijd in de staten die beslissen wie de volgende president wordt blijft ongemeen spannend. Volgens de meest recente resultaten heeft Biden de leiding genomen in de belangrijke staat Pennsylvania, waar Trump oorspronkelijk comfortabel de leiding had.

Voorts bestaat de vrees dat een nieuw stimuluspakket voor de Amerikaanse economie er minder snel zal komen als de senaat in handen blijft van de Republikeinen.

Down Jones verloor 0,4 procent bij de opening. De S&P500 ging 0,46 procent lager en de Nasdaq nam een duik van 0,6 procent.

Groene cijfers voor GoPro en General Motors

GoPro was één van de bedrijven die bij de opening van de Amerikaanse beurzen in het groen ging. De Amerikaanse fabrikant van actioncamera’s heeft in het derde kwartaal 3 miljoen dollar winst gerealiseerd. Het aandeel van GoPro kreeg een boost van maar liefst 28,40 procent.

Groupon heeft in het derde kwartaal van dit jaar minder verlies geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Het kwartaalverlies daalde van 16,7 miljoen tot 16,3 miljoen dollar. De inkomsten zijn tijdens die periode wel gedaald met 39 procent als gevolg van het coronavirus. Het aandeel ging 9,29 procent lager bij de beursopening.

Het aandeel van General Motors ging 0,79 procent hoger. De Amerikaanse autofabrikant heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar betere resultaten geboekt dan vooraf was verwacht. Die positieve resultaten zorgen ervoor dat het bedrijf opnieuw de uitkering van een dividend in het vooruitzicht kan stellen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20