Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 04 AUG

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

7 Fouten die shoppers karren vol geld kosten

Logo Business AM
Personal Finance

22/08/2019 | Dominique Dewitte | 5 min leestijd

Shoppers hebben nooit eerder zoveel mogelijkheden gehad. Koopjes vinden was nooit zo gemakkelijk als vandaag, maar veel geld uitgeven is dat ook. Het financiële blog van MSN somt zeven fouten op die de shopper van vandaag veel geld kosten.

1. Laat je niet verleiden

Veel mensen shoppen niet omdat ze iets nodig hebben, maar omdat ze zich vervelen of puur uit gewoonte.

Weersta aan je drang om te hobbyshoppen door je te houden aan een wekelijks budget, je kredietkaarten thuis te laten of geen shoppingcenter binnen te lopen als je je verveelt.

2. Reclame

Het digitaal tijdperk heeft de verleiding dichter bij gebracht dan ooit. E-commerce websites worden steeds intelligenter en agressiever in hun aanpak.

Gepersonaliseerde reclames achtervolgen je naar welke website je ook surft. Schrijf je uit op mailinglijsten en sluit een paar shoppingaccounts, adviseert het financiële blog.

3. Nieuwe technologie

Altijd de nieuwste technologie willen hebben, kan heel erg duur uitvallen. Er is niets mis met een paar maanden te wachten.

Meer nog, als je wacht, zakt niet enkel de prijs, maar hebben de fabrikanten ook tijd om de bugs en andere foutjes in de apparatuur op te lossen.

4. Kook zelf

Dit geldt vooral voor je wekelijkse boodschappen. Kant-en-klare maaltijden zijn gemakkelijker, maar ook veel duurder.

Elke dag een kwartiertje extra in de keuken spenderen kan je op de lange termijn veel geld besparen.

5. Merken

Soms doe je voordeel door merken te kopen en soms niet. Merknamen zijn niet altijd de beste indicator van kwaliteit.

Je kan de prijs van vele boodschappen halveren door generische merken te kopen, zonder dat je daarvoor aan kwaliteit moet inboeten.

6. Koopjes

Zelfs voorzichtige shoppers kunnen vaak niet weerstaan aan de verleiding om bulkaankopen aan opruimingsprijzen te verrichten.

Wachten op koopjes is vaak een goed idee, maar niet als je grote hoeveelheden onnodige producten begint aan te schaffen.

7. Kortingsbonnen

Kortingsbonnen verzamelen lijkt voor sommigen wel een Olympische discipline.

Koop geen dingen die je niet nodig hebt puur omdat je er een bon voor hebt. Maak er intelligent gebruik van en gebruik ze enkel voor producten die je anders toch zou kopen (en wissel eventueel de andere uit met vrienden).


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Yuval Harari

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen.’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

‘De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.’

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

‘Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.’

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

‘Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.’

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Logo Business AM

Business AM | Stocks