Zoon van Donald Trump test positief op coronavirus

Donald Trump jr., de oudste zoon van de Amerikaanse president, heeft in het begin van de week positief getest op Covid-19. Dat zei zijn woordvoerder vrijdagavond. Nog vier andere Witte Huis-medewerkers testten positief de afgelopen week.

Trump jr., die vicevoorzitter is bij het familiebedrijf The Trump Organization en zijn vader adviseert bij zijn presidentiële beslissingen, heeft voorlopig geen symptomen en zit in quarantaine sinds hij de resultaten heeft ontvangen.

Het Witte Huis ligt al een tijdje onder vuur voor de manier waarop het met corona omgaat. Naar verluidt wordt er totaal geen rekening gehouden met coronamaatregelen en zijn er geregeld grote bijeenkomsten zonder afstand of mondmaskers. Begin oktober raakte nog bekend dat twee evenementen in de rozentuin van het Witte Huis tot 24 besmettingen geleid hebben.

Trump zelf

Het zijn dan ook niet de minsten die het voorbije jaar al besmet zijn geraakt. In oktober, na de twee evenementen in de rozentuin, testten president Donald Trump, zijn vrouw Melania en hun zoon Barron alle drie positief op het coronavirus. Trump werd na een aantal dagen opgenomen in het ziekenhuis met ademhalingsproblemen, maar geraakte er uiteindelijk door. Later raakte ook zijn kabinetschef Mark Meadows besmet.

De voorbije dagen werd ook Andrew Giuliani, de zoon van Trumps advocaat Rudy Giuliani, besmet met het coronavirus. Rudy Giuliani zelf testte negatief. Daarnaast waren er nog drie extra besmettingen in het Witte Huis de voorbije week. In totaal zijn nu al 45 Witte Huis-medewerkers besmet geraakt met het coronavirus sinds maart.

Het aantal coronabesmettingen in de VS loopt intussen op tot 12 miljoen en bijna 255.000 doden. Vrijdag kwamen er nog 198.537 gevallen en 2.015 doden bij.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20