Zoom laat u ‘Zoombombers’ rapporteren

Een ongenode gast in uw Zoomgesprek kan meetings volledig doen ontsporen. Daarom heeft de videocallprovider een nieuw systeem voorzien voor die zogenaamde ‘Zoombombers’.

Zoom is een videocallapp die explodeerde kort na het afkondigen van de eerste lockdowns. Al snel bleek er een klein privacyprobleem te zijn. U moet namelijk een paswoord instellen om een Zoommeeting volledig privé te maken en dat doen veel gebruikers niet. Het resultaat is soms vervelend, soms eenvoudigweg smakeloos: niet iedereen die in een Zoomgesprek inbreekt, doet dat aangekleed.

Zoombombing

Daarom zal Zoom een tool toevoegen die u deelnemers aan een meeting laat rapporteren. Dat weet het gespecialiseerde tijdschrift PC Mag. In theorie zouden trolls, die er een sport van maken om in Zoommeetings binnen te vallen, en Zoombombing, zoals dat heet, moeten tegengehouden worden.

De update zou op 26 april in een pakket zitten, zegt Zoom. ‘Deze feature stuurt een rapport naar het Trust and Safety-team van Zoom om misbruik van het platform te signaleren en een gebruiker te blokkeren als dat nodig is.’ Account-eigenaars en admins zullen de functie kunnen gebruiken.

Eerdere maatregelen

Om Zoombombing tegen te gaan, heeft het bedrijf het gebruik van paswoorden en zogenaamde wachtkamers voor meetings al ingeschakeld voor non-premiumgebruikers.

Een andere maatregel die het bedrijf tegen Zoombombing heeft genomen, is het verwijderen van meeting-ID in de adresbalk. Wie bijvoorbeeld een screenshot van een meeting op sociale media zette, plaatste daarmee ook de toegang van de meeting online. Dat kan nu niet meer.

Lees meer:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20