Zeven bedrijven doen bod op E5 Mode

De curator ontving maandag op de deadline zeven biedingen op de failliete kledingketen E5 Mode, voorlopig alleen op papier. De bedrijven krijgen nu een week tijd om een effectief bod op het volledige bedrijf of een deel ervan in te dienen.

Eerder raakte al bekend dat negen bedrijven geïnteresseerd waren in E5 Mode. Dat betekent dus dat er voor de biedronde twee hun kat gestuurd hebben.

Business AM bracht al dat ZEB, een dochterbedrijf van Colruyt, en de kinderkledingwinkel JBC geïnteresseerd waren, net als voormalig eigenaar Frédéric Helderweirt. Volgens onze informatie zit ZEB nog in de procedure, van de andere twee is het niet duidelijk.

Wel panden, geen personeel

De Standaard meldt dat de meeste partijen vooral geïnteresseerd zijn in de panden en minder in het personeel. Door hun lange staat van dienst hebben velen al een hoop anciënniteit opgebouwd en dat kost een flinke duit. Bij E5 Mode werken momenteel 480 mensen.

Het gaat al een tijd slecht bij de winkelketen. In april moest de groep voor het eerst dit jaar bescherming aanvragen tegen schuldeisers. Meteen ging eigenaar Frédéric Helderweirt op zoek naar overnemers, maar die vond hij niet. Met een schuldherschikking kon het bedrijf toen gered worden.

Dat duurde echter niet lang, want een maand geleden moest het bedrijf opnieuw naar de rechtbank om bescherming aan te vragen. Half januari beslist de ondernemingsrechtbank van Dendermonde wie het beste bod indiende.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20