Dan toch geen verloren moeite? Metaverse verwacht jaarlijks meer dan een biljoen dollar op te brengen in Azië

Het metaverse zou in Azië tegen 2035 zo’n 1,4 biljoen dollar per jaar kunnen opbrengen, meent een nieuwe studie.

Waarom is dit belangrijk?

Meta kwam de afgelopen weken hevig onder vuur te liggen nadat duidelijk bleek dat Mark Zuckerbergs grote gok op het metaverse het bedrijf in moeilijkheden heeft gebracht. Het bedrijf investeerde zo’n 70 miljard dollar in het project, waarvan 20 miljard enkel dit jaar, maar zonder resultaat dusver. Als gevolg daarvan, zag Meta zijn aandeel dit jaar met meer dan 74 procent slinken. Toch besluit Zuckerberg - tegen alle wind in - zijn investering volgend jaar te verdubbelen, tot 39 miljard dollar. Maar die koppige houding zou in de toekomst wel eens flink beloond kunnen worden, zo blijkt.

De essentie: Het metaverse zal een transformerende impact hebben op Aziatische economieën, blijkt uit een nieuw rapport van het Nederlands adviesbureau Deloitte.

  • Dat is volgens Zuckerberg een virtuele wereld waarin we later met elkaar zullen communiceren en afspreken, en waar cryptomunten gebruikt zullen worden voor transacties.
  • Hoewel de technologie nog aan het prille begin is, is het metaverse al behoorlijk geïntegreerd in Azië. Miljoenen mensen maken er dagelijks gebruik van vir
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Joost Derks
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20