Fed-voorzitter Powell breekt een lans voor immigratie: “Het dringt inflatie terug”

De voorzitter van de Amerikaanse Centrale Bank, Jerome Powell, hield een opvallend pleidooi voor arbeidsmigratie. Volgens hem zijn immigranten broodnodig voor de Amerikaanse economie. Ook had hij het over de mogelijke renteverlagingen.

Waarom is dit belangrijk?

Migratie is een belangrijk onderwerp tijdens verschillende verkiezingen in Europa. In Nederland kon de rechtse politicus Geert Wilders de kiezer overtuigen met anti-migratiestandpunten. Ook in Vlaanderen maakt Vlaams Belang van minder immigratie een verkiezingsthema. De uitspraken van Powell gaan dus tegen de politieke trend in.

In het nieuws: Powell meent dat de Amerikaanse economie er slechter had voorgestaan als er minder immigratie was geweest.

  • "Miljoenen mensen komen binnen, krijgen een vergunning, gaan werken en betalen belasting", zo vertelde Powell zijn toehoorders tijdens een lezing in Amsterdam dinsdag. "Het helpt ook bij het afkoelen van de arbeidsmarkt. Het levert nu een positieve bijdrage aan het terugdringen van de inflatie", stelde hij.
  • Volgens Powell zorgde arbeidsmigratie samen met het strikt
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer