Verliest Mark Zuckerberg straks de controle over Meta?

Wall Street had vorige week grote twijfels bij het Meta-beleid na de publicatie van treurige kwartaalcijfers. Mark Zuckerberg lijkt zich niets aan te trekken van de kritiek die hij de afgelopen tijd te verduren kreeg en wil zijn grote gok op het metaverse verderzetten. 

Waarom is dit belangrijk?

Meta krijgt de afgelopen tijd veel kritiek te verduren van enkele van hun grootste aandeelhouders. Zij zijn misnoegd over het beleid van het socialemediabedrijf dat enkel nog maar lijkt in te zetten op het metaverse: een digitale wereld waarin we later (volgens Zuckerberg) met elkaar zullen communiceren en afspreken. Het bedrijf investeerde al ruim zo’n 70 miljard euro in het project, zonder resultaat tot dusver. Het aandeel van Meta verloor sindsdien 74 procent van zijn marktwaarde. Toch wil Zuckerberg, met gebruik van de nodige achterpoortjes, nu zijn verlieslatende inspanningen verder opvoeren.

De essentie: Zuckerberg wil all-in gaan op metaverse.

  • Investeerders en experts binnen het Meta-bestuur menen dat Mark Zuckerberg zijn ‘meerderheidscontrole’ zou opdringen om toch door te kunnen gaan met zijn weddenschap op het metaverse.
  • Zuckerberg bezit 13 procent van de aandelen van Meta, maar controleert 54,4 procent van de stemmen (via een speciale klasse van aandelen). Daardoor is hij in staat grote knopen door te hakken.
  • Aandeelhouders van het bedrijf lieten eerder hun fr
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20