WeWork beteugelt overvloed aan vastgoedleases

In een poging om de verliezen te dekken, zou WeWork op meer dan honderd plaatsen bekijken of ze de lease kunnen opzeggen.

Het geplaagde WeWork zet alle zeilen bij om te besparen. Na een ontslagronde waarbij 2.400 jobs sneuvelden, kijkt WeWork nu naar de vastgoedportefeuille.

Locaties WeWork

WeWork heeft een duizendtal locaties over de hele wereld. Hoeveel kantoren er precies zullen sluiten, is niet duidelijk.

Als er locaties sluiten, zal WeWork mogelijk ook opnieuw overgaan tot een ontslagronde.

De besparingen bij WeWork zijn een versnelling hoger geschakeld toen hoofdinvesteerder SoftBank de teugels strakker trok na een mislukte beursgang. SoftBank zette een reddingspakket in. De oprichter moest het zinkende schip op dat moment verlaten.

17,9 miljard dollar

SoftBank-CEO Masayoshi Son zag de dure leases die WeWork momenteel heeft als deel van het probleem. Uit de prospectus van de WeWork-IPO bleek inderdaad dat het bedrijf leasecontracten lopen heeft die tot 17,9 miljard dollar waard zijn.

Aangezien WeWork ook op zes maanden tijd 900 miljoen dollar in het rood ging, ziet SoftBank zich genoodzaakt om zoveel mogelijk nevenactiviteiten stop te zetten. Masayoshi gaf ook aan dat WeWork de komende drie tot vier jaar géén nieuwe vastgoedprojecten meer zal aannemen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20