WeWork schrapt 2.400 banen

Kantoorverhuurder WeWork schrapt 2.400 banen. Dat heeft het bedrijf aan de Amerikaanse nieuwszender CNBC bevestigd.

Dat komt neer op een op de vijf jobs. Volgens het bedrijf zijn de ontslagen noodzakelijk voor ‘een efficiëntere organisatie’, aldus een WeWork-woordvoerder aan CNBC.

WeWork stelt dat de ontslagen noodzakelijk zijn om een ‘efficiëntere organisatie te creëren’ en opnieuw terug te gaan naar hun core business, coworkingruimtes verhuren. De ontslagen werknemers krijgen ‘een ontslagvergoeding, blijvende voordelen en andere vormen van hulp om te helpen bij hun loopbaantransitie’, aldus WeWork.

Al enkele weken circuleerden er geruchten over mogelijke ontslagen bij WeWork. In oktober waarschuwde interimvoorzitter Marcelo Claure al dat er ontslagen zouden volgen.

Woelig water

Het bedrijf is al even in woelig water. De voorbije twee maanden heeft het zijn beursgang geschrapt nadat te veel analisten zich vragen stelden bij het prospectus. Nadien heeft de Japanse hoofdinvesteerder Softbank WeWork overgenomen en toenmalig CEO Adam Neumann de laan uitgestuurd. In het derde kwartaal maakte het bedrijf 1,25 miljard dollar verlies.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20