Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 28 MRT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

WeWork schrapt 2.400 banen

Logo Business AM
Business

21/11/2019 | Julie Putseys | 2 min leestijd

WeWork schrapt 2.400 banen. - EPA/Justin Lane

Kantoorverhuurder WeWork schrapt 2.400 banen. Dat heeft het bedrijf aan de Amerikaanse nieuwszender CNBC bevestigd.

Dat komt neer op een op de vijf jobs. Volgens het bedrijf zijn de ontslagen noodzakelijk voor ‘een efficiëntere organisatie’, aldus een WeWork-woordvoerder aan CNBC.

WeWork stelt dat de ontslagen noodzakelijk zijn om een ‘efficiëntere organisatie te creëren’ en opnieuw terug te gaan naar hun core business, coworkingruimtes verhuren. De ontslagen werknemers krijgen ‘een ontslagvergoeding, blijvende voordelen en andere vormen van hulp om te helpen bij hun loopbaantransitie’, aldus WeWork.

Al enkele weken circuleerden er geruchten over mogelijke ontslagen bij WeWork. In oktober waarschuwde interimvoorzitter Marcelo Claure al dat er ontslagen zouden volgen.

Woelig water

Het bedrijf is al even in woelig water. De voorbije twee maanden heeft het zijn beursgang geschrapt nadat te veel analisten zich vragen stelden bij het prospectus. Nadien heeft de Japanse hoofdinvesteerder Softbank WeWork overgenomen en toenmalig CEO Adam Neumann de laan uitgestuurd. In het derde kwartaal maakte het bedrijf 1,25 miljard dollar verlies.


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton