WeWork gaat 1,25 miljard dollar in het rood ondanks verdubbeling omzet

Kantoorverhuurder WeWork heeft in het derde kwartaal 1,25 miljard dollar verlies gemaakt, en dat terwijl het zijn inkomsten bijna verdubbelde.

WeWork is al even in woelig water. De voorbije twee maanden heeft het zijn beursgang geschrapt nadat te veel analisten zich vragen stelden bij het prospectus. Zo ook de Japanse hoofdinvesteerder Softbank. Die besloot nadien om 80 procent van het bedrijf over te nemen. Voordien had de bank nog een aandeel van 29 procent. De controversiële CEO Adam Neumann werd de laan uitgestuurd met een ontslagvergoeding van 1,5 miljard dollar. Softbank kondigde aan dat het 9,5 miljard dollar in WeWork zal pompen om het bedrijf te redden.

Maar voorlopig laat de winst nog op zich wachten. In het derde kwartaal maakte het bedrijf 1,25 miljard dollar verlies. Dat verlies laat zich ook voelen in de cijfers van SoftBank Group die een kwartaalverlies van 6,4 miljard dollar optekende. Dat kwam eveneens door Uber waarin SoftBank een aandeel heeft. De taxideeldienst slikte het voorbije kwartaal een verlies van 1,16 miljard dollar.

Voorlopig geen expansie meer

Om de kosten te verminderen, heeft WeWork de bouw van nieuwe kantoren stopgezet en zal het ook enkele verkopen, meldde SoftBank-CEO Masayoshi Son. Zo ook in Brussel. Hoewel WeWork plannen had om er de huidige 20.000 vierkante meter aan kantoorruimte te verdubbelen, gaat dat nu niet meer door. De drie projecten – in de Bischoffslaan, de Europese wijk en in Botanique – zijn stopgezet. Dat schrijft De Tijd.

Ondertussen zoekt Softbank naar een nieuwe CEO om WeWork over te nemen. Volgens The New York Times en CNBC is John Legere een van de kandidaten met wie de Japanse bank momenteel in gesprek is. Legere is CEO van de Amerikaanse tak van telecomprovider T-Mobile. Hij staat gekend voor de succesvolle ommekeer van de Amerikaanse tak van Deutsche Telekom na de fusie met T-Mobile US. Softbank zou in januari 2020 de knoop willen doorhakken.

John Legere, momenteel CEO van T-Mobile US, wordt getipt als mogelijke opvolger van Adam Neumann – EPA-EFE/JUSTIN LANE
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20