West-Vlaamse techparel Televic krijgt boost met vers kapitaal van investeerder Gimv

De investeringsmaatschappij Gimv verwerft een ‘significante’ deelneming in Televic, de Izegemse leverancier van communicatiesystemen.

Televic, al in 1946 opgericht als Belgische fabrikant van professionele radiosystemen, maakt communicatiesystemen voor vier nichemarkten:

  • treinen en trams
  • de zorgsector, zoals verpleegoproeping en toegangscontrole
  • systemen voor gemodereerde vergaderingen en conferenties
  • onderwijs: multimedia- en e-learningoplossingen

Het techbedrijf kwam onlangs in de belangstelling als een van de bedrijven die een techpleister voor coronamonitoring ontwikkelden.

Onder impuls van Thomas Verstraeten en Lieven Danneels, de CEO’s en hoofdaandeelhouders van Televic, groeide de onderneming uit tot een multinationale speler met 950 medewerkers en een omzet van 130 miljoen euro. Naast het hoofdkantoor in Izegem heeft Televic belangrijke vestigingen in Duitsland, China en Bulgarije en een directe aanwezigheid in de VS, Frankrijk, India en het VK.

Twee keer 30 miljoen?

Het duo blijft aan boord en bewaart de meerderheid van de aandelen, zeggen de partijen in een persbericht, die verder geen details geven. Volgens de website De Rijkste Belgen legt Gimv 60 miljoen euro op tafel: 30 miljoen euro om aandelenpakketten van de twee CEO’s over te nemen en nog eens hetzelfde bedrag als bijkomende injectie in het bedrijf.

‘Wij zijn bijzonder verheugd dat wij met Gimv een extra aandeelhouder aan boord krijgen die onze ambities voor een groeiversnelling ondersteunt’, zeggen Verstraeten en Danneels. Televic heeft twee doelstellingen: lokaal nog meer aan marktaandeel winnen en zijn internationale groei verder versterken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20