Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

We zochten nooit vaker naar ‘goed nieuws’ online

Logo Business AM
Coronacrisis

04/04/2020 | Kim Evenepoel | 3 min leestijd

Het startscherm van Google, dat gebruikers oproept om op de juiste manier de handen te wassen - Foto Isopix

In deze corona-lockdown zijn mensen overal ter wereld op zoek naar informatie over de globale pandemie. Maar de statistieken van Google verraden een andere trend die daar hand in hand mee gaat: we proberen dat uit te balanceren met ‘goed nieuws’.

Google begon in 2004 met het delen van cijfers over het zoekgedrag van zijn gebruikers. Nooit eerder scoorde de zoekterm ‘good news’ zo hoog in die statistieken. Tenminste, als we de cijfers van de VS erbij nemen.

Op wereldwijde schaal zit de zoekterm al sinds het begin van dit jaar in de lift, maar ook daar liegen de cijfers niet. Nu de pandemie zich in de VS razendsnel ontwikkelt, neemt de interesse opnieuw afgetekend toe. Zeker wanneer je de statistieken sinds 2004 bekijkt, is de toegenomen interesse in ‘good news’ frappant.

In België is het een beetje zoeken naar de juiste overeenstemmende zoekterm om een vergelijking te maken. De zoekterm ‘goed nieuws’ presteerde in het verleden ook al meerdere keren erg sterk. Toch lijkt er ook nu iets aan de hand te zijn. Google heeft wat tijd nodig om de meest recente cijfers verwerkt te krijgen.

Maar op basis van wat er nu al beschikbaar is (de stippellijn hieronder), blijkt toch dat ook de Belg de afgelopen dagen nood had aan een dosis vrolijker nieuws. Voorlopig is er echter geen sprake van records. De Belg ging blijkbaar in het voorjaar van 2004 ook al eens naarstig op zoek naar ‘goed nieuws’.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks