Warren Buffett onthult drie geheime investeringen

Berkshire Hathaway, het conglomeraat van superbelegger Warren Buffett, heeft vorig jaar in het geheim geïnvesteerd in drie bedrijven, blijkt uit een update van de investeringen die er zijn gebeurd in het derde kwartaal.

Uit een update van een mededeling aan de beurswaakhond Sec over het derde kwartaal blijkt dat Berkshisre Hathaway toen in het geheim heeft geïnvesteerd in drie bedrijven: Verizon Communications Inc., Marsh & McLennan Cos. en Chevron Corp. Dat meldt Bloomberg.

Miljardeninvesteringen

Buffett heeft maar liefst 8,6 miljard dollar geïnvesteerd in de telefoonmaatschappij Verizon Communication Inc. en 4,1 miljard dollar in het oliebedrijf Chevron Corp. Voorts werd er 499 miljoen euro belegd in de dienstverlener Marsh & McLennan Cos. Het nieuws over de investeringen deed de aandelen van die drie bedrijven stijgen in de nabeurshandel.

Een mededeling over de investeringen in het vierde kwartaal leert dat Buffett tijdens de laatste maanden van het jaar zijn positie in Apple heeft verkleind. Het conglomeraat had eind vorig jaar wel nog 887 miljoen aandelen van Apple in de portefeuille. Dat zijn er 57 miljoen minder dan in het voorgaande kwartaal.

Herschikking portefeuille

Buffett en zijn investeringsmanagers, Todd Combs en Ted Weschler, hebben de portefeuille het afgelopen jaar herschikt toen de coronapandemie de Verenigde Staten (VS) trof. Berkshire Hathaway had daarvoor een groot belang in de bankensector, die het goed heeft gedaan in de pandemie, maar die nu wel is blootgesteld aan consumentenkredieten en commercieel vastgoed. Het conglomeraat heeft de voorbije maanden de investeringen in een aantal van die kredietverstrekkers wat teruggeschroefd, terwijl het bleef inzetten op bedrijven zoals Bank of America Corp.

Berkshire Hathaway stapte wel uit de financiële spelers JPMorgan Chase & Co., PNC Financial Services Group Inc. en M&T Bank Corp. Voorts werd het belang in Wells Fargo & Co verkleind met 59 procent.

Het conglomeraat investeerde ook meer in de geneesmiddelenproducenten Abbvie Inc, Bristol-Myers Squibb Co en Merck & Co, terwijl het een klein belang in de coronavaccinproducent Pfizer Inc heeft verkocht. Daarmee gaat Buffett op hetzelfde elan verder als in het derde kwartaal. Het deed ook de participatie in het mijnbouwbedrijf Barrick Gold Corp van de hand.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20