Miljardair Warren Buffett zet zwaar in op farmabedrijven

Het lijkt wel alsof de miljardair Warren Buffett het goede nieuws over de coronavaccins heeft voorspeld. Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van Buffett, heeft tijdens het derde kwartaal miljarden geïnvesteerd in farmabedrijven, zoals Pfizer en Merck.

De onderzoeken naar een coronavaccin lijken de afgelopen dagen in een stroomverstelling te zijn geraakt. Pfizer, Moderna en de universiteit van Oxford hebben al laten weten dat hun vaccins zo goed als klaar zijn.

Buffett heeft in het derde kwartaal al ingespeeld op het verhoopte succes van de farmaceutische bedrijven. De miljardair heeft toen via zijn investeringsvehikel 136 miljoen dollar aan aandelen van Pfizer gekocht. Buffett investeerde ook telkens 1,8 miljard dollar in de farmaceuten AbbVie, Bristol Myers Squibb en Merck.

Verkoop Amerikaanse bankaandelen

De investeringen in de farmabedrijven gingen wel ten koste van beleggingen in de Amerikaanse bank JP Morgan. Buffett deed 95 procent van zijn aandelen in de bank van de hand. Het aandeel van Berkshire Hathaway in JP Morgan daalt daarmee van ruim 2 miljard dollar in juni tot minder dan 1 miljoen dollar nu. Buffett verkocht ook aandelen van de Amerikaanse bank Wells Fargo.

Die verkoopgolf volgde nadat hij in het tweede kwartaal ook al aandelen van die twee banken had verkocht. Toen heeft hij geïnvesteerd in de goudproducent Barrick Gold.

In totaal heeft Buffett tijdens het derde kwartaal 17,6 miljard dollar aan aandelen gekocht en 12,8 miljard dollar aan aandelen verkocht. De miljardair heeft dus netto meer geïnvesteerd.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20