Wall Street vs. Main Street: Nasdaq nu positief voor 2020

De Amerikaanse aandelenbeurzen zetten hun opmars verder. De techbeurs Nasdaq wint 1,4 procent en noteert nu zelfs hoger dan bij het begin van het jaar. Het is de eerste beurs die boven haar niveau van vóór de pandemie noteert. Investeerders zetten hun geld in op techaandelen in de hoop dat de economie snel opnieuw heropent.

Ook de Dow Jones noteert punten 211 punten hoger dan bij opening, een winst van 0,9 procent. De S&P 500 gaat 1,15 procent hoger.

Op Nasdaq gingen zowat alle ‘Big Tech’-aandelen hoger. Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Microsoft en Alphabet (Google) noteren zonder uitzondering tenminste 15 procent hoger dan bij het begin van het kwartaal. Al deze bedrijven zwemmen in het geld, maken enorme winsten en lijken steeds meer immuun te worden voor overheidsregulering.

De rooskleurige kijk van Wall Street contrasteert elke dag een beetje meer met het echte leven op Main Street. Nadat deze morgen bekendraakte dat nog eens 3,3 miljoen Amerikanen een werkloosheidsaanvraag hadden ingediend zit ondertussen 16 procent van de Amerikanen zonder werk. Verder hebben kleine bedrijven moeite om aan geld te raken om overeind te blijven en hangt de dreiging van een tweede golf van de coronaviruspandemie als een donderwolk boven het land. Investeerders leven wel degelijk in een andere wereld.

Olie moet 2,9 procent inleveren. Een vat WTI-olie kost donderdagavond 23,29 dollar. Goud gaat 2,2 procent hoger. Een ounce goud kost nu 1.726 dollar. De euro klimt 0,3 procent tot 1,0825 Amerikaanse dollar. De bitcoin zet zijn opmars verder en kost woensdagavond 9.891 dollar, een winst van 6,85 procent. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20