Wall Street start laatste beursdag van de week in het groen

Het ziet er naar uit dat Wall Street het weekend met een positief gevoel zal ingaan. Sinds de start van de handelsweek hebben de belangrijkste Amerikaanse indexen zo goed als alleen maar groene cijfers kunnen voorleggen.

De Dow Jones ging kort na het luiden van de openingsbel 0,3 procent hoger. De Nasdaq won 0,7 procent en de S&P500 ging er 0,4 procent op vooruit.

Opnieuw winst voor Tesla

Tesla is één van die bedrijven in de Verenigde Staten die de koerswinsten aan elkaar rijgt. Dankzij die beurswinsten is de Tesla-topman Elon Musk momenteel de rijkste mens ter wereld. Ook vandaag heeft het aandeel van Tesla de wind in de zeilen. Bij de opening van de beurzen noteerde het aandeel 3,63 procent hoger.

Micron Technology noteerde 3,8 procent hoger. De chipmaker pakte donderdag uit met beter dan verwachte kwartaalresultaten. De omzet in het eerste kwartaal steeg met 12,3 procent tot 5,77 miljard dollar.

Goed nieuws coronavaccins

Het aandeel van Moderna won 0,2 procent nadat de Britse farmawaakhond het coronavaccin van het farmabedrijf heeft goedgekeurd. Eerder deze week werd het vaccin ook al goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA).

Het aandeel van Biontech steeg kort na de Amerikaanse beursopening met 6 procent. Het farmabedrijf heeft vrijdag bevestigd dat het vaccin dat in samenwerking met Pfizer werd gemaakt ook werkt tegen mutaties van het coronavirus.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20