Wall Street kleurt groen door optimisme over reboot economie

De Amerikaanse beurzen kleurden groen bij de openingsbel van Wall Street, net als de Europese en Aziatische beurzen op dinsdag. De olieprijs zet zijn vrije val voort, de dollar verzwakt. 

Overheden aan beide kanten van de Atlantische oceaan spreken steeds luider over het heropenen van hun economieën, waardoor de markten vertrouwen tanken. Beleggers zijn ook hoopvol over de winstresultaten van de Amerikaanse techreuzen, die deze week gepubliceerd worden. 

De Amerikaanse olieprijs is mogelijk opnieuw op weg naar negatieve cijfers. De Amerikaanse maatstaf WTI Crude zweefde dinsdag tussen de 10 en de 11 dollar per vat. Er werd een grote uitverkoop gehouden omdat beleggers zich zorgen maken over een gebrek aan opslagplaats.

De Dow Jones begon de handelsdag met 1,5 procent winst, daarmee is hij op schema om voor de eerste keer sinds januari vijf dagen op rij in het groen te openen. De toonaangevende S&P500-index noteerde bij de openingsbel 1,4 procent in het groen. De Nasdaq, waar vooral techbedrijven genoteerd staan, ging er 0,9 procent op vooruit bij aanvang.

Amerikaanse overheidsobligaties stegen in waarde, terwijl de dollar daalde ten opzichte van al zijn grote concurrenten. 1 euro is nu 1,088 dollar waard. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20