Wall Street: Afgeprijsde techaandelen vinden gretige kopers

De Amerikaanse aandelenbeurzen maken de grote verliezen van de voorbije drie beurssessie gedeeltelijk goed. Vooral de techaandelen vinden aan verlaagde prijzen enthousiaste kopers, al verdampte in het laatste handelsuur nog een deel van de eerder op de dag gemaakte winsten.

De Dow Jones Industrial Average gaat woensdag ruim 439 punten hoger, een winst van 1,6 procent. Ook de S&P 500 en de Nasdaq Composite gaan respectievelijk 2,02 en 2,71 procent hoger.

De 5 ‘Big Tech’-aandelen Apple (+4,48 procent), Amazon (+4,4 procent), Alphabet (+2 procent), Facebook (+1,5 procent) en Microsoft (+4,8 procent) gaan aanzienlijk hoger. Ook Tesla dat dinsdag 21 procent van zijn waarde moest inleveren recupereert 11 procent. Deze zes aandelen waren de voorbije drie beurssessies samen niet minder dan 1.000 miljard dollar aan beurswaarde kwijtgespeeld.

Toch lijken analisten nog niet overtuigd dat de correctie voorbij is en waarschuwen ze voor een bubbel in techaandelen ‘omdat de echte waarde moeilijk te achterhalen blijft’. Ook stellen ze vast dat bedrijven die hun aandelen splitsen, zoals Apple en Tesla dat recent deden, hun waarde sterk zien stijgen, ‘zonder dat er fundamenteel iets veranderd is of een meerwaarde is gecreëerd’.

Ook Wall Street-veteraan Stan Druckenmiller (de voormalige voorzitter van Duquesne Capital) blijft sceptisch. In een gesprek met de zakenzender CNBC zei hij dat ‘de Fed een massale aandelenbubbel’ heeft gecreëerd en ‘dat na elk feestje een kater volgt’. Hij zegt dat 5 tot 10 procent inflatie een mogelijkheid wordt.

Olie profiteert van de beurshausse en gaat 2,5 procent lager. Een vat Brent-olie kost woensdagavond 40,76 dollar. Ook goud gaat driekwart procent hoger. Voor een troy ounce goud (31 gram) moet nu 1.958 dollar worden betaald. De euro gaat 0,25 procent hoger en kost nu 1,18 dollar. De bitcoin tenslotte gaat 3,3 procent hoger. Voor de cryptomunt moet woensdag 10.306 dollar worden betaald.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20