Waarom de daling van de inflatie in Duitsland goed nieuws is voor heel Europa

De Duitse inflatie blijft gestaag dalen. Deze neiging naar deflatie zou naar verwachting aanhouden tot ten minste het einde van het jaar, en mogelijk zelfs tot het volgende voorjaar.

Waarom is dit belangrijk?

Duitsland is de grootste economie van Europa en heeft aanzienlijke invloed op het inflatieniveau in de eurozone. Het is een cruciale indicator voor de Europese Centrale Bank bij beslissingen over haar monetair beleid. Dus, wanneer de Duitse inflatie daalt, is dit goed nieuws voor wie vandaag of in de toekomst geld wil lenen in Europa.

In het nieuws: De inflatie in Duitsland is in oktober op jaarbasis gedaald tot 3,8%, volgens het Duitse Federale Bureau voor de Statistiek.

  • In september bedroeg de inflatie nog 4,5%. 
  • Wat betreft de geharmoniseerde Europese inflatiemaatstaf in Duitsland; die is gedaald naar 3% op jaarbasis, vergeleken met 4,3% in september. Dit is het laagste niveau sinds augustus 2021.

De details. De kerninflatie, die voedsel- en energieproducten uitsluit, daalde tot 4,3% in oktober, vergeleken

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer