Waalse industrieel Jacques Boël (92) overleden

De discrete Waalse ondernemer Jacques Boël is vrijdag op 92-jarige leeftijd overleden. Dat meldt La Libre.

De familie Boël was sinds de negentiende eeuw actief in de Waalse staalindustrie. Onder impuls van Jacques Boël, die als telg van de vierde generatie de topman was van Usines Gustave Boël, stapte de zakenfamilie in de jaren negentig uit de staalsector om zich op gediversifieerde financiële activiteiten te richten.

De Boëls worden tot de meest vermogende en invloedrijkste families in Wallonië gerekend, al bleef Jacques Boël het liefst uit de schijnwerpers. Hun familiale holding Sofina was vorig jaar met een koerswinst van 56 procent het best presterende aandeel uit de Bel20-index.

Delphine

Jacques Boël is bij het grote publiek vooral bekend als de decennialange officiële vader van Delphine Boël. De kunstenares (53) is de biologische dochter van zijn eerste vrouw, Sybille de Sélys Longchamps en koning Albert II. Het duurde tot 2020 vooraleer Delphine de koning kon overhalen om haar te erkennen als zijn dochter. Sindsdien gaat ze door het leven als prinses Delphine van Saksen-Coburg.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.