Meer dan de helft van Amerikanen vindt dat een derde grote politieke partij nodig is omdat de andere twee het zo slecht doen

Uit een enquête die werd afgenomen door Gallup, blijkt dat meer dan de helft van de Amerikanen gelooft dat de huidige politici er niks van bakken. Zij geven aan dat een derde grote politieke partij nodig is.

Waarom is dit belangrijk?

De Amerikaanse politieke wereld wordt al sinds mensenheugenis gedomineerd door twee partijen, de Democraten en de Republikeinen. Hoewel er af en toe een derde uitdager opdaagt, is het nog niet gelukt om het diep ingewortelde systeem te ontwrichten. Toch blijkt dat steeds meer Amerikanen vinden dat dit moet gebeuren.

De essentie: Uit de peiling van Gallup blijkt dat 56 procent van de inwoners van de Verenigde Staten (VS) vindt dat een derde grote partij nodig is.

  • Dat is niet eens uitzonderlijk, blijkt uit cijfers van de voorbije jaren. Sinds 2013 is het getal nooit onder de 50 procent gezakt. Het gemiddelde voor de voorbije 20 jaar bedraagt 55 procent, zegt Gallup.
  • Uit een peiling van Pew Research uit augustus blijkt dat 61 procent van de volwassenen in de VS een negatief beeld heeft van de Republ
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20