Virgin ontslaat 3.150 mensen en stopt vluchten uit Londen

Virgin Atlantic Airways wil 3.150 banen schrappen. De Britse luchtvaartmaatschappij opgericht door zakenman Richard Branson zet bovendien de vluchten op de Londense hub Gatwick stop om uit de coronacrisis te geraken.

Er volgt nu overleg met de bonden over het banenverlies, meldt het bedrijf dinsdag. De luchtvaartmaatschappij wil zich voortaan focussen op de luchthavens Londen Heathrow en Manchester. De activiteiten op Gatwick zet Virgin Atlantic Airways stop, maar het bedrijf behoudt wel de zogenaamde slots.

Zo kunnen de vluchten er hernemen indien de appetijt naar vliegreizen zich herstelt. De maatregelen zijn volgens CEO Shai Weiss nodig om de grootte van het bedrijf aan te passen aan een dip die drie jaar zou kunnen duren. Volgens Weiss blijven er gesprekken lopen met de Britse regering en belanghebbenden over extra middelen.

Tot nu heeft Virgin Atlantic nog geen overheidshulp kunnen binnenhalen. Virgin Atlantic is de zoveelste luchtvaartmaatschappij die een groot banenverlies aankondigt nu de sector grotendeels stilligt door de coronacrisis en bijhorende maatregelen zoals reisverboden.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20