Virgin Galactic toont eerste pakken voor ruimtetoeristen

Het ruimtebedrijf van Virgin-baas Richard Branson wil volgend jaar al toeristen naar de rand van de ruimte brengen.

Wie naar de ruimte wil gaan, moet uiteraard een ruimtepak krijgen. Toeristen die de ruimte gaan verkennen met Virgin Galactic, weten nu ook in welke pakken ze dat zullen doen. Kopman Richard Branson stelde zelf de pakken voor, die door het Amerikaanse athleisurebedrijf Under Armour gemaakt heeft.

250.000 dollar

Athleisure is wellicht de beste manier om de ruimtepakken te beschrijven. Er zijn een aantal blauwe tenues voorzien, het echte ruimtepak, een trainingspak, schoenen en zelfs een jasje. Op alle stukken komt de naam van de astronaut te staan, na een ruimtereis heeft u dus meteen een souvenir. Dat mag ook wel: Branson berekende dat een ruimtereis van 9 minuten 250.000 dollar zou kosten.

Virgin Galactic plant om tegen 2020 de eerste ruimtetoeristen de lucht in te schieten. Op het programma staat een klassieke lancering, een tripje tot aan de grens van de ruimte, enkele minuten gewichtloosheid en een terugkeer. Die duurt dus in totaal slechts negen minuten. Er zijn enkele honderden geïnteresseerden die reeds een ticket gekocht hebben. Drieduizend anderen zouden al informatie hebben opgevraagd.

De eerste echte ruimtevlucht van Virgin Galactic zal waarschijnlijk Branson zelf meenemen. De laatste twee testvluchten bereikten alvast de ruimte en keerden veilig terug.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20