Virgin Galactic maakt succesvolle ruimtevlucht: ruimtetoerisme weer stapje dichterbij

Het ruimtetoerismebedrijf Virgin Galactic slaagde er zaterdag in zijn ruimtevliegtuig VSS Unity met twee piloten even de ruimte in te krijgen. Het gaat om de eerste ruimtevlucht van Richard Bransons bedrijf in meer dan twee jaar.

Het moederschip van de VSS Unity vertrok vanop de ruimtevaartbasis Spaceport America in de Amerikaanse staat New Mexico. Het ruimtevliegtuig met twee piloten aan boord werd daarna op 14 kilometer hoogte ontkoppeld en versnelde op eigen kracht tot in de ruimte. De VSS Unity keerde succesvol terug en landde op Spaceport America.

Het was de eerste keer dat Virgin Galactic een ruimtevlucht kon maken vanuit de basis in New Mexico. Een eerdere poging in december werd vroegtijdig afgebroken. De vorige twee ruimtevluchten van het bedrijf vertrokken vanuit de Mojavewoestijn in Californië. ‘We hebben nu in totaal al zeven mensen naar de ruimte gevlogen en gaan verder met onze missie om de ruimte open te stellen voor iedereen’, verklaarde Richard Branson.

De succesvolle vlucht brengt ruimtetoerisme weer een stap dichterbij. Aan boord van de VSS Unity is er plaats voor zes passagiers, naast de twee piloten. Virgin Galactic zegt er al 600 reservaties zijn. Een ticket kost tussen 200.000 en 250.000 dollar.

Ruimterace tussen drie miljardairs

Branson is niet de enige tycoon die zich op ruimtetoerisme richt. Ook Elon Musk met SpaceX en Jeff Bezos met Blue Origin koesteren gelijkaardige plannen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20