Verkwikkende voormiddag op de Europese beurzen

De Bel20 begint de handelsweek met een rood humeur, maar wist tegen het middaguur de grootste verliezen uit. Tegen het einde van de voormiddag staat de Brusselse beurs op 0,14 procent winst,  met 3.496 punten.

De impasse over het Europees herstelfonds zorgde aanvankelijk voor onzekerheid bij beleggers. Een akkoord dat normaal op zaterdag rond moest zijn, laat nog steeds op zich wachten. Deze namiddag worden de gesprekken hervat. 

Er zijn verschillende stijgers te melden. De logistieke vastgoedontwikkelaar WDP staat met meer dan twee procent winst stevig aan de leiding. De eerste achtervolger is het investeringsfonds Sofina, dat 1,67 procent hoger staat. Biotechbedrijf Argenx en bank KBC vullen de kopgroep aan. Stuk voor stuk begonnen ze zwak aan de handelsweek om deze voormiddag een steile opmars te maken.

Bioscoop

Beeldvormingsbedrijf Barco krijgt opnieuw rake klappen, tegen de middag staat het aandeel meer dan 5 procent lager. Sinds de technologiegroep vorige week barslechte resultaten moest rapporteren is de beurswaarde aan een stevige afdaling begonnen, die vandaag wordt verdergezet. 

Op de tweede lijn was het verlies van Kinepolis opvallend. Het bioscoopconcern mag in België sinds begin deze maand de deuren openen, maar er is weinig reden tot juichen. Sowieso mogen er minder bezoekers binnen, maar ook de verplichting om mondmaskers te dragen, drukt op de omzet. Mensen kopen minder snacks, wat in normale omstandigheden een groot deel van de omzet vertegenwoordigt. 

Andere Europese beurzen zijn ook rood wakker geworden maar kregen tegen de middag een frisse groene kleur. Enkel de Londense beurs staat nog 0,36 procent in de min, op 6.267,85 punten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20