Verkeerd begrepen tweet van Elon Musk stuurt klein biotechbedrijf 5.000 procent hoger op de beurs

De groeiende interesse in de berichtenapp Signal is ook beleggers niet ontgaan. Ze wilden daarvan profiteren door aandelen te kopen in het bedrijf, dat werd aangeraden door Elon Musk en Jack Dorsey. Maar ze vergisten zich van Signal en een klein biotechbedrijfje ging de stratosfeer in.

Tesla-CEO Elon Musk, die erg populair is op de sociale media, tweette vrijdag: ‘Gebruik Signal’ en dat bericht werd later ook overgenomen door Twitter-CEO Jack Dorsey. De bedoeling was om mensen naar de berichtendienst Signal te sturen, die meer privacy belooft dan WhatsApp. De reclame werkte en Signal werd de meest gedownloade app in de App Store van Apple en Googles Play Store.

Maar de tweet had ook een neveneffect. Beleggers, die altijd op zoek zijn naar opkomende technologieën, wilden gebruikmaken van de situatie en aandelen kopen van Signal. Het enige probleem: het bedrijf achter Signal is een vzw en staat dus niet op de beurs.

Gezondheidszorg

Toch kocht een hoop mensen, die daar geen idee van hadden, aandelen van het bedrijf Signal Advance, dat niets te maken heeft met de sms-app. Het bedrijf zag zijn aandeel 5.000 procent hoger gaan in drie dagen tijd. Dinsdag kostte een aandeel nog 60 cent, maandag betaalde u 38 euro per aandeel. De berichtenapp kwam zelf tussen en liet vrijdag weten dat de twee bedrijven geen banden hebben met elkaar.

Meer nog: Signal Advance is eigenlijk een klein bedrijf dat technologische oplossingen voorziet voor de gezondheidszorg. Het werd opgericht in 1992 en trok in 2014 naar de beurs. Op dit moment telt het bedrijf maar één personeelslid, CEO Chris Hymel. Het is zo klein dat het in 2019 en 2020 niet eens een financieel rapport heeft gepresenteerd aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20