Vergeet Soros of Dalio, Ken Griffin is de nieuwe grote naam in de wereld van hedgefondsen

2022 was niet voor alle beleggers een crisisjaar. Het hefboomfonds van Ken Griffin, Citadel, realiseerde vorig jaar een nettowinst van 16 miljard dollar voor zijn beleggers. Een van de beste prestaties aller tijden.

Waarom is dit belangrijk?

Is het nog steeds mogelijk om de markten te verslaan? Terwijl de S&P500 bijna 20 procent verloor in 2022 en de Nasdaq ruim 35 procent naar beneden tuimelde, kon het hefboomfonds Citadel mooie winsten realiseren. De prestaties van Griffin waren zodanig sterk dat zijn fonds Bridgewater van Ray Dalio, dat al zeven jaar op rij het best presterende fonds ter wereld is, voorbijstak.

In het nieuws: Citadel heeft een van de beste prestaties aller tijden neergezet

  • In 2022 behaalde Citadel, dat 54 miljard dollar aan activa onder beheer heeft, een rendement van 38,1 procent via zijn Wellington-fonds. Dat komt neer op een recordwinst van 16 miljard dollar voor beleggers, na betaling van de vergoedingen, zo meldt de Financial Times. 12 miljard dollar aan vergoedingen en commissies om precies te zijn.
  • Het hefboomfonds van Griffin, opgericht in 1990, is niet altijd succe
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer