Vastgoed Barcelona op enkele jaren tijd ruim 50 procent duurder geworden

Barcelona is op het gebied van vastgoed – zowel voor de verkoop als op de huurmarkt – de duurste stad van Spanje. Dat blijkt uit een rapport van de Catalaanse vastgoedautoriteit Incasòl. Het fenomeen moet vooral worden gelinkt aan de grote aantrekkingskracht van de stad.

Waarom is dit belangrijk?

Barcelona oefent op toeristen een grote aantrekkingskracht uit. De stad telt ongeveer 1,6 miljoen inwoners, maar trekt jaarlijks ook ongeveer 30 miljoen toeristen aan. Deze massa zet een bijzonder grote druk op het vastgoed van de Catalaanse metropool. Dat leidt op de immobiliënmarkt tot sterk oplopende prijzen.

Huurplafond brengt geen soelaas: Om het probleem enigszins onder controle te kunnen houden, besliste het stadsbestuur van Barcelona vorig jaar om de lokale woningmarkt een huurplafond op te leggen.

  • Maar zelfs die maatregelen hebben niet kunnen beletten dat de huurprijzen het voorbije jaar in de Catalaanse metropool een sterke stijging hebben gekend.
  • Berekeningen van Incasòl leren dat de huurprijzen in de stad met 14 procent zijn gestegen. Over een tijdsbestek van zeven jaar moet ze
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20