Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Vanaf 2030 wonen we op Mars… En het is de NASA die dat zegt

Logo Business AM
Geen categorie

12/10/2015 | Marc Horckmans | 2 min leestijd

Volgens de Amerikaanse National Aeronautics and Space Administration (Nasa) is het mogelijk om tegen het einde van het volgende decennium een bewoonde kolonie op op de planeet Mars te vestigen. De bewoners van die kolonie zouden volgens de ruimtevaartorganisatie volledig onafhankelijk van de aarde moeten kunnen overleven.

“Nog nooit in onze geschiedenis waren we zo dicht bij een missie van Amerikaanse astronauten naar Mars,” verklaarde Charles Boldon, directeur van de Nasa, bij de voorstelling van de plannen. Recent publiceerde het Amerikaanse ruimtevaartbureau onder de titel Journey to Mars een rapport met gedetailleerde plannen voor de creatie van een bewoonde menselijke kolonie op de planeet.

“Net zoals Apollo bij de maanreizen vertrekken we op deze reis voor de hele mensheid,” stelt het rapport. “In tegenstelling tot Apollo echter zullen we er ook blijven.”

Gefaseerde kolonisatie

De Nasa deelt de plannen voor een kolonisering van Mars op in drie geledingen. In een eerste fase zal de kolonie nog afhankelijk zijn van aarde, maar uiteindelijk moet de vestiging volledig onafhankelijk van de aarde kunnen functioneren.

De volgende jaren zal Nasa aan boord van het International Space Station (ISS) experimenten uitvoeren om de impact van een langdurig verblijf in de ruimte op de gezondheid van de astronauten te meten. Lang voor een permanente bewoning zich op de planeet zal vestigen, zal al met de bouw van de kolonie, waarbij gebruik gemaakt zal worden van 3D-printers, van start worden gegaan.

Mogelijk is de Nasa echter niet de eerste organisatie om zich op Mars te vestigen. De Nederlandse organisatie achter het project Mars One heeft immers al kandidaten geselecteerd om over twaalf jaar al een kolonie op de planeet te stichten.


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks