Vakbond vreest voor agressieve winkelklanten bij herinvoering mondmaskers in Vlaanderen

De christelijke bediendebond ACV Puls vreest dat de herinvoering van de mondmaskers in de Vlaamse winkels meer frustratie en agressie van klanten zal veroorzaken. Dat meldt de vakbond dinsdagavond na afloop van het Overlegcomité.

Uit een enquête van ACV Puls bleek dat maar liefst 80 procent van het winkelpersoneel verbale of zelfs fysieke agressie meemaakte in de winkel sinds de start van de coronacrisis. De vakbond vreest dat de herinvoering kwaad bloed zal zetten bij sommige klanten, die dat mogelijk gaan afreageren op het personeel.

Wat de grond van de zaak betreft, ijverde de vakbond van bij het begin van de pandemie voor de verplichting van mondmaskers in winkels en blijft dat nu ook doen.

“Rekenen op begrip”

“Wij gaan nogmaals onze verantwoordelijkheid opnemen bij de (her)invoering van de mondmaskers over het ganse grondgebied. We rekenen op begrip bij de klanten want onze winkelmedewerkers zullen dit in de praktijk moeten controleren”, reageert de winkelfederatie Comeos.

“We betreuren dat de overheid haar verantwordelijkheid niet opneemt en vaccinatie verplicht maakt voor iedereen. Een hogere vaccinatiegraad biedt een veel betere bescherming voor de volksgezondheid dan mondmaskers in winkels.”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20