Bitcoin-plannen van voormalige Twitterchef komen aan het licht door LinkedIn-vacatures

Jack Dorsey is een man van zijn woord. Hij beloofde dat hij zich met zijn bedrijf Block zou focussen op Bitcoin-mining en de bouw van een hardware cryptowallet, en zie: LinkedIn-vacatures voor posities bij Block suggereren exact dat.

Waarom is dit belangrijk?

Ex-Twitter-CEO Jack Dorsey is een waar Bitcoin-believer, zoveel is duidelijk. Nu lijkt hij er, na zijn Twitter-ontslag, ook alles aan te doen om het technologische aspect van de grootste cryptomunt te optimaliseren. Dat kan de koers stuwen.

Block wil in 2022 open-source Bitcoin-miningsystemen en hardware-portemonnees ontwikkelen, bericht de cryptonieuwssite Cointelegraph.

Microchips

In de twee recente vacatures op LinkedIn licht Block (voorheen Square) de plannen toe om “de volgende generatie van mijnbouw ASIC’s” te ontwikkelen en een hardware wallet te maken “voor de volgende 100 miljoen Bitcoin-gebruikers”. De werkomgeving: Blocks hoofdkantoor in San Francisco.

Een ASIC is een Application Specific Integrated Circuit, schrijft Bitcoin Magazine. Het gaat hier om microchips die speciaal ontworpen zijn voor één taak: het opsporen van de juiste nonce (en hash). Ter verduidelijking: een nonce is een 32-bits waarde; een willekeurig getal dat wordt gebruikt in het Bitcoin-consensusalgoritme bij proof of work-mining. Het is noodzakelijk om een nieuwe block aan de blockchain toe te voegen. ASIC’s worden gezien als de beste optie voor de netwerkbeveiliging van Bitcoin.

De tweede vacature betreft een globale leidinggevende functie op logistiek vlak bij het project van de hardware-portemonnee. De kern van de job is om “gebruiksvriendelijke, betrouwbare self-custody naar een wereldwijd publiek te brengen”. Uiteindelijk wil Block zijn hardware wallets in meer dan 100 landen distribueren.

650 banen

Block is de holdingnaam voor Square, CashApp, TBD54566975, Spiral, en muziekstreamingdienst Tidal. Afgezien van die laatste houdt eigenlijk elk bedrijf zich bezig met Bitcoin en het promoten van “economische emancipatie”, iets wat Dorsey hoog in het vaandel draagt.

Onder de bedrijven van Block zijn er 650 banen beschikbaar over de hele wereld.

(lp)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.