Uitgever Ludo Van Thillo (DPG Media) overleden

Uitgever Ludo Van Thillo, de vader van onder meer Christian Van Thillo, is vorige zondag overleden op 91-jarige leeftijd. Dat blijkt uit een overlijdensbericht. De afscheidplechtigheid vond in intieme kring plaats.

  • De stamvader gaf eind jaren tachtig de leiding over de toenmalige De Persgroep, ontstaan uit de fusie van de uitgeverijen Hoste en De Nieuwe Morgen, door aan zoon Christian.
  • De familie Van Thillo had toen al de weekbladen Dag Allemaal en Joepie in handen en verwierf onder andere Het Laatste Nieuws door de overname van Hoste. De Morgen kreeg Ludo Van Thillo dan weer in handen dankzij uitgeverij De Nieuwe Morgen.
  • Christian Van Thillo bouwde De Persgroep verder uit tot het huidige DPG Media, dat in meerdere landen actief is en ook de eigenaar is van tv-zender VTM. Ludo Van Thillo was ere-voorzitter van DPG Media.
  • Hij legde destijds de basis voor de uitbreiding naar televisie. De Persgroep was in 1987 een van de negen oprichters van de Vlaamse Televisie Maatschappij, het bedrijf achter VTM.
Meer