Twitter schrapt account van Amerikaans congreslid Marjorie Taylor Greene

Twitter heeft de privéaccount van het Republikeinse congreslid definitief verwijderd wegens het herhaaldelijk verspreiden van valse informatie over Covid-19.

“Twitter is een vijand van Amerika”

Het is de eerste keer dat Twitter een Amerikaans congreslid definitief van zijn socialenetwerksite verwijdert. Greene werd in het verleden herhaaldelijk op het matje geroepen omdat ze valsheden verspreidde op haar persoonlijke account. Afgelopen zomer uitte Marjorie Taylor Greene publiekelijk haar excuses nadat ze de coronamaatregelen had vergeleken met de Holocaust. Na een vijfde keer besliste Twitter, conform met hun gebruiksvoorwaarden, de account van Greene permanent te deactiveren.

Een tweet op het privéaccount van Greene, waarin ze een vals beeld gaf van het aantal vaccindoden, was deze keer de druppel. Ze communiceerde op het gedeletete account met ongeveer 465.000 volgers. Overigens heeft de Republikeinse nog steeds toegang tot haar politieke account.

Via berichtenapp Telegram reageert Greene op haar schorsing: “Twitter is een vijand van Amerika en kan niet omgaan met de waarheid. Dat is prima, ik zal aan Amerika bewijzen dat we ze niet nodig hebben en dat het tijd is om onze vijanden te verslaan.”

Complotdenker

Marjorie Taylor Greene zetelt in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, waar ze geldt als een extreemrechtse hardliner. De Republikeinse is een fervente aanhanger van voormalig president Donald Trump. Ze is er dan ook sterk van overtuigd dat Joe Biden de verkiezingen van 2020 vervalste.

Greene is in de VS een veelbesproken figuur, omdat ze openlijk verschillende samenzweringstheorieën aanhangt. Naast haar kritiek op de coronamaatregelen is ze een aanhangster van QAnon, en gelooft ze dat de Clintons talloze moorden hebben gepleegd. Greene zou ook video’s gedeeld hebben over de “grote vervanging” of white genocide, een theorie die stelt dat de blanke bevolking in Europa en de VS via massa-immigratie massaal vervangen wordt.

Omwille van haar extremisme zaait Greene verdeling binnen haar eigen partij. Verschillende Republikeinen hebben zich gekeerd tegen Greene vanwege haar radicale statements. Zo zou Republikeins zwaargewicht Mitch McConnell haar geloof in complottheorieën omschreven hebben als een “kanker voor de partij”.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20