Twitter blokkeert Republikeins parlementslid Marjorie Taylor Greene wegens “misleidende” posts over Covid-19

Twitter heeft het account van het Amerikaanse Republikeinse parlementslid Marjorie Taylor Greene tijdelijk opgeschort wegens het posten van “misleidende” informatie over het coronavirus. Ze mag van het sociale medium twaalf uur lang niet meer tweeten.

Greene, die al meermaals in opspraak kwam, is een uitgesproken criticus van vaccins tegen het coronavirus en van het gebruik van mondmaskers. Twitter heeft de afgelopen dagen twee tweets van het Congreslid uit Georgia als “misleidend” bestempeld. Daarin betoogde ze dat vaccins niet verplicht zouden moeten zijn en dat Covid-19 niet gevaarlijk is voor mensen onder de 65 jaar die niet zwaarlijvig zijn.

In reactie op de schorsing van haar account zei Greene dat Silicon Valley-bedrijven het gemunt hebben op de vrije meningsuiting en dat ze dat doen met steun van het Witte Huis. “Deze Big Tech-bedrijven ondersteunen de pogingen van het Biden-regime om onze stemmen af te nemen en de verspreiding van elke boodschap die niet door de staat is goedgekeurd, te onderdrukken”, zei ze aan The New York Times.

“Pandemie is onder de ongevaccineerden”

De Amerikaanse president Joe Biden waarschuwde drie dagen geleden nog dat de verspreiding van valse informatie over Covid-19 op sociale media mensenlevens kost. “De enige pandemie die we hebben is onder de ongevaccineerden”, zei hij.

Twitter heeft herhaaldelijk gebruikers geblokkeerd voor het delen van onjuiste informatie op zijn platform. In maart voerde het bedrijf ook een nieuw strafbeleid in. Wie de regels voor een tweede en derde keer overtreedt, wordt twaalf uur geschorst. Een vierde overtreding betekent een schorsing van een week. Bij een vijfde overtreding wordt de gebruiker verbannen.

Complottheorieën

In mei vergeleek de Trumpgezinde Greene het dragen van mondmaskers met de deportatie van de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. “We kunnen terugkijken naar een tijd in de geschiedenis waar mensen gedwongen werden om een gouden ster te dragen en ze werden absoluut behandeld als tweederangs burgers – zozeer zelfs dat ze in treinen werden gezet en naar gaskamers werden gebracht in nazi-Duitsland”, zei ze toen. Ze bood nadien haar excuses aan.

Greene staat ook bekend als een aanhanger van allerlei complottheorieën, waaronder die van QAnon. Ze beweerde ooit dat de aanslagen van 9/11 in New York gedirigeerd waren door de eigen regering en dat de bosbranden in Californië veroorzaakt werden door “Joodse lasers uit de ruimte”.

(mah)

Meer
Mijn Volglijst

Wall Street sluit hoger

02/12/2021 21:10

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag hoger gesloten. De S&P 500 won 1,4 procent op 4.577,10 punten, de Dow Jones index steeg 1,8 procent tot 34.639,79 punten en de Nasdaq eindigde 0,8 procent hoger bij een slotstand van 15.381,32 punten.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets is het de vraag of de winsten duurzaam blijken of dat aandelen toch kwetsbaar blijven voor negatieve nieuwsberichten.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20