Nadat Musk helft personeel van Twitter heeft ontslagen, is de leegloop ver van voorbij: “Het personeelsbestand is met bijna 90 procent ingekrompen”

Elon Musk, de nieuwe CEO van Twitter, heeft het personeel woensdag voor een moeilijke keuze gesteld. Hij bracht de werknemers via mail op de hoogte dat ze tot gisterenavond de tijd hadden om aan te geven of ze bereid zijn meer uren te kloppen en harder te werken. Wie negatief reageerde op dat bericht, kreeg zijn of haar ontslag. Volgens verschillende Amerikaanse media hebben veel personeelsleden voor die laatste optie gekozen.

Waarom is dit belangrijk?

Elon Musk staat sinds eind vorige maand aan het roer van Twitter. Gedurende die periode heeft de miljardair al enkele opvallende beslissingen genomen, zoals de helft van het personeel ontslaan. Hij sluit overigens niet uit dat het socialemediaplatform failliet kan gaan. Het zijn met andere woorden zeer onzekere tijden voor het personeel van Twitter.

In het nieuws: na de massale ontslagronde bij Twitter eerder deze maand, keren meer en meer werknemers het bedrijf de rug toe. Een mail die Musk gisteren naar het personeel heeft gestuurd, gooide nog meer olie op het vuur.

  • De miljardair stelde de werknemers woensdag voor een ultimatum: harder werken en meer uren kloppen of hen job verliezen. Ze hadden tot donderdag 17 uur (Eastern Time), oftewel tot 23 uur Belgische tijd, om te reageren op de mail.
  • Volgens de eerste berichten in de Am
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.